Franse erkenning voor Kristian Van de Cauter

1cbd42512f6200e830b394d780e0e5feKristian Van de Cauter (links op de foto), een Brusselaar die nu in het Oost-Vlaamse Haaltert woont, en die aan de slag is als directeur verkoop & marketing bij Compo Frankrijk, ontving op donderdag  30 juni tijdens een plechtige ceremonie in Parijs de trofee voor ‘Manager van het Jaar’. Deze prijsuitreiking, georganiseerd door het vakblad ‘Journal Jardineries’, is een erkenning voor verdienstelijk leiderschap in de tuinsector.

Compo is een Duitse groep, waarvan de Beneluxhoofdzetel gevestigd is in Deinze. Het bedrijf verkoopt onder andere potgrond, bodembedekkers en allerhande verschillende meststoffen.

Kristian Van de Cauter was eerder onder meer aan de slag bij Ikea, Castorama en H&M.  In een reactie gaf hij aan dat het bij alle managementopdrachten belangrijk is zowel in de inkoop als de verkoop een goed onderbouwd verhaal te hebben.

Voor Compo betekende dit omwille van de complexe wetgeving rond gewasbescherming, dat het bedrijf verplicht was om marketing en communicatie helemaal anders aan te pakken dan vroeger.  Volgens Kristian Van de Cauter is het bedrijf overgestapt van pure verkoop naar kennisdeling. Het is die aanpak die hem de Franse erkenning heeft opgeleverd.