Er is lang gespeculeerd over wie de kunstgrasafdeling van Domo zou kopen. Nu is het doek gevallen. Het Franse kapitaalfonds Chequers Capital heeft de euro’s op tafel gelegd via zijn Belgische dochtermaatschappij. Een overnamebedrag werd niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat er nog drie andere partijen kandidaat-kopers waren voor Sports & Leisure Group uit Sint-Niklaas.

Zonder overdrijven mag gesteld worden dat het hier om een historische deal gaat. Immers: de rendabele grasafdeling is het laatste stukje dat overbleef van de tapijtgroep die Domo ooit was. De eigenaarsfamilie De Clerck (vader Jan, zoon Grégory) is van oudsher vergroeid met tapijt dankzij de overleden peetvader Roger De Clerck die zijn Beaulieu-imperium opstartte in de jaren vijftig en het uitbouwde tot een wereldconcern. Begin de jaren negentig splitste hij de zaak op en gaf elk van zijn kinderen (waaronder Jan) een deel van de koek. De tapijtafdeling van Domo, ook bekend als Domo Sports, werd in 2010 verkocht aan de West-Vlaamse groep Balta. Nu ook kunstgras de deur uit is, blijft Domo actief met vastgoed, chemie en een reeks investeringen.

Domo Sport heeft een hele naam opgebouwd in het sportmilieu en is qua salesorganisatie internationaal vertakt. Het mag zich bevoorrecht partner noemen van de internationale voetbalorganisatie FIFA. Het nichebedrijf werkt echter niet alleen voor de voetbalwereld, maar even goed voor tennis, golf, hockey of rugby. Begin dit jaar sloot de Belgische Hockey Bond nog een driejarig contract met Domo Sports. Ook landschapsgras zit in de portfolio.