GENT – Showpad, het ultra snel groeiende bedrijf van de tandem Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere, investeert voor een niet nader genoemd bedrag in het Franse Spendesk. Spendesk levert betalingsdiensten.

In totaal haalt Spendesk maar liefst 9,9 miljoen dollar ofte 8 miljoen euro vers kapitaal op. Eerder al wist het 2 miljoen euro uit de markt te halen. Andere investeerders in deze ronde zijn, buiten Showpad, onder meer Index Ventures alsook enkele Franse financiers die zich uitgeven voor business angels.

Spendesk is een dienst die een prepaid bankkaart koppelt aan uitgebreide data rapportering. Voor bedrijven heeft het een interessante toepassing omdat de prepaid kaarten van de eigen medewerkers op elk ogenblik kunnen afgeblokt worden en/of gelimiteerd worden bij de besteding. Sowieso krijgen bedrijven een beter inzicht in het bestedingsgedrag als medewerkers hun kaart boven halen.

In Europa is het Spendesk systeem nog niet echt populair, in de VS echter wel. In totaal maken nu 600 bedrijven gebruik van het concept. Naar verwachting zullen de bedrijven hier snel hun achterstand inlopen. Spendesk wist al voor 40 miljoen euro aan financiële transacties te beheren. Met het opgehaalde kapitaal wil Spendesk, dat in 2016 het levenslicht zag in Parijs, zijn expansie in Europa danig versnellen, alsook nieuwe medewerkers (lees: vooral informatici) aantrekken.