Zuivelproducent FrieslandCampina, met een productievestiging in Aalter en commerciële zetel in Destelbergen, heeft Riedel verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Zo stoot het bedrijf de productie van onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran, af. FrieslandCampina wil zich volledig richten op haar zuivelportfolio. Het is nog onduidelijk of dit ook gevolgen heeft voor de Belgische vestigingen.

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken.

Met een jaaromzet van 11 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. Verspreid over 33 landen werken er bijna 22.000 mensen voor FrieslandCampina. In België stelt de groep 1.540 mensen tewerk in zes vestigingen. Naast de commerciële zetel in Destelbergen zijn er vijf productielocaties in Aalter, Bornem, Lummen, Genk en Bree.

FrieslandCampina Aalter beschikt over een afdeling consumentenproducten en industriële producten, waar melk en weipoeders voor industriële toelevering worden geproduceerd. Het is tevens de Europese draaischijf voor de productie van langhoudbare zuivelproducten verpakt in 3 verpakkingsmaterialen: 3-laagse PE flessen, karton en plastic cups. Vanuit het hoogbouwmagazijn met 25.000 palletplaatsen vertrekken de producten voor wereldwijde export.