fritsforkidsHet wordt de laatste tijd steeds vaker herhaald: de startende ondernemers vormen het fundament van de toekomstige economie. Gelukkig zijn er elke dag beginnende ondernemers die de sprong wagen.

VOKA Arrondissement Antwerpen-Waasland geeft hen met de wedstrijd “Meest beloftevolle starter” niet alleen applaus maar ook een duwtje in de rug.  De organisatie nomineerde dan ook negen beloftevolle starters en twee daarvan oefenen hun activiteiten uit vanuit Oost-Vlaanderen.  Het gaat om de bedrijven Fritsforkids en Vavato.

Miek Wauwan (foto) en Sammy Van De Velde richtten in Beveren Fritsforkids op. Het gaat om een kinderstoel die te gebruiken is aan een keukeneiland, een eet- of tekentafel en als zeteltje omdat de poten verstelbaar zijn. “We merkten bij ons zes maanden oud kind dat een gewone kinderstoel niet hoog genoeg was om aan een keukeneiland te kunnen gebruiken dus ontwierpen we er zelf maar een”,zeggen de jonge ondernemers. Iedere stoel is anders, want er is een persoonlijke kleurenkeuze mogelijk. De kinderstoel is ondertussen te koop in een vijftiental winkels en via de webshop van het jonge Beverse bedrijf, dat inmiddels ook al een samenwerking heeft opgezet met grote ketens zoals JBC en Brantano.

Vavato is een veilinghuis dat in Sint-Niklaas is opgericht door Pieterjan Van Emelen, Fons Toten en Kevin Van de Vyver en dat al herhaaldelijk in de kijker liep met onlineveilingen op diverse producten.  Om kopers niet eindeloos aan hun computer te laten wachten, ontwikkelde het bedrijf ook een applicatie waarmee bieders de veilingen on-the-go kunnen volgen en meldingen krijgen als een andere bieder een hoger bod heeft gedaan.  “Vavato is de basis voor tal van nieuwe ideeën die wij als creatieve ondernemers willen uitspelen”, zeggen de initiatiefnemers. “Binnen de markt van online platformen zien wij dan ook enorm veel groeipotentieel en een mooie toekomst. Wij bieden onze kopers een buitengewone online ervaring en hebben al een mooie internationale klantenportefeuille uitgebouwd.”

De winnaar van de wedstrijd wordt op  op 29 oktober bekendgemaakt. Dan vindt Excellente Ondernemingen plaats, de avond waarop ook de meest Excellente Onderneming van het arrondissement Antwerpen-Waasland wordt gekozen, de Lifetime Achievement Award wordt uitgereikt en de nieuwe PLATO-ambassadeur wordt gekroond.