GENT – Funkey houdt op 23 februari een grote teambuildingdag in het teken van maatschappelijke meerwaarde. In de Ghelamco Arena kan een select gezelschap van 100 ondernemers kiezen uit vijf activiteiten.

“Teambuildings zijn populair, maar teambuildings met een maatschappelijke meerwaarde horen dat ook te zijn”, zegt Cobus Van Gheluwe, zaakvoerder van Funkey. “Bedrijven kiezen voor dit soort activiteiten om hun medewerkers de sociale waarden van het bedrijf te laten incorporeren. Verder vinden ook heel wat medewerkers het belangrijk om voor een bedrijf te werken dat een positieve visie en impact op mens en maatschappij vooropstelt.”

Maatschappelijke mix

Een eerste teambuilding is Beyond limits waarbij de deelnemers leren omgaan met beperkingen aan de hand van missies en opdrachten. Dat gaat van braille lezen voor beginners tot een aantal echte G-sporten. Ook Bourgondiërs vinden hun gading met Apero Zero, een non-alcoholische workshop waarbij er wordt aangeleerd hoe kwaliteitsvolle cocktails ook zonder alcohol lekker smaken.

Verder is er aandacht voor duurzaamheid met de Eco Games en worden aanwezigen ondergedompeld in de wereld van de vluchtelingen tijdens Batahlan – Refu village. Een confronterende activiteit, maar met de nodige luchtigheid gebracht.

De vijfde en laatste activiteit is Hole in 1. Teams bouwen daarbij een eigen mini-golfbaan uit houdbare voedingsmiddelen. “Het spel verbindt elementen van creative resource management, planning en customer relationship management. Terwijl het ene team de baan ontwerpt, zorgt de andere voor de opbouw. Plannen, bespreken en uitvoeren, maar vooral ook lachen tijdens deze activiteit.”

Het hele gebeuren wordt afgesloten met een netwerkevent.