GENT – Duurzaamheid doortrekken naar maatschappelijk verantwoorde teambuildings. Het is een trend die Funkey alsmaar ziet toenemen. Het Gentse bedrijf dat het Belgische teambuildingaanbod op haar platform verzamelt, organiseert daarom op 7 en 8 september het eerste teambuildingfestival Funkey Fest.

Steeds meer bedrijven willen met teambuildings niet alleen hun bedrijfscultuur versterken, maar ook een positieve impact hebben op mens en maatschappij.

Cobus van Gheluwe, oprichter van Funkey: “In ons aanbod van ruim 200 activiteiten, koos het voorbije half jaar meer dan 20 procent van de bedrijven voor een sociale en maatschappelijke activiteit. HR-verantwoordelijken en medewerkers gaan vaker op zoek naar een zinvolle teambuilding. Met Funkey verzamelen we het leukste aanbod en helpen we bedrijven in hun zoektocht naar de beste activiteit.”

Zo zijn er de eco-games, waar er tijdens een fietsrace met collega’s energie wordt opgewekt. Of er kan voedsel worden ingezameld voor het project Moeders voor Moeders tijdens het minigolfparcours Hole-in-one.

Teambuildingfestival

Door de toenemende interesse in sociale en maatschappelijke teambuildings, pakt Funkey het dit jaar groter aan. Op 7 en 8 september organiseert het bedrijf samen met OVAM het teambuildingfestival Funkey Fest. Bedrijven kunnen dan in Domein Puyenbroeck een ruim aanbod sociale activiteiten beleven.

“De deeleconomie zit in de lift en in het buitenland zijn gedeelde teambuilding evenementen een enorm succes. Voor het eerst organiseren we nu ook in België een festival met volwaardige teambuilding activiteiten voor verschillende bedrijven samen”, zegt Cobus van Gheluwe. “Door het grote aanbod is er voor elk wat wils en de deelnemende bedrijven kunnen tegelijkertijd ook waardevolle contacten leggen met elkaar.”