Uitgerekend aan de vooravond van Internationale Vrouwendag, en dat is géén toeval, laat beveiligingsfirma G4S Belgium weten dat ze dit jaar 500 vrouwen wil rekruteren. In totaal wordt gemikt op duizend aanwervingen, waarvan de helft dus voorbestemd is voor dames. G4S wierf vorig jaar 1610 medewerkers aan waarvan slechts 24,9 procent vrouwen. Dat moet dit jaar beter. “We streven bij de nieuwe aanwervingen sowieso naar een 50-50 verhouding man-vrouw”, aldus Stéphane Gilles, HR-directeur bij G4S Belgium. “Deze doelstelling blijkt zeer ambitieus. We stellen immers vast dat vrouwen spontaan niet gemakkelijk solliciteren voor een job in de beveiliging. Om meer dames aan te trekken tonen we in onze rekruteringscampagnes dan ook uitdrukkelijk vrouwen in de functie van bewakingsagent. We hebben zelfs een specifieke website om de job van bewakingsagent voor dames in de kijker te zetten: ladies.g4s.be.  Bewakingsagent wordt immers nog te vaak gezien als een mannenjob.  Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag doen we dan ook een warme oproep aan de dames om te solliciteren bij G4S.”

Door de stijgende vraag naar het uitvoeren van toegangscontroles is G4S Belgium op zoek naar heel wat bijkomende medewerkers. De fouillering en de controle van bezoekers is een belangrijk aspect van de job. En dus wil G4S meer vrouwen aanwerven, want het is namelijk bij wet verplicht dat een vrouw uitsluitend door een vrouw mag gefouilleerd worden en mannen enkel door een man. “Na de aanslagen van 22 maart legde de regering een verplichting op om bij alle grote evenementen beveiliging in te huren en dat heeft uiteraard een positief effect op een firma als G4S”, zegt Yves Panneels namens G4S. “Daarbij moet gedacht worden aan bijvoorbeeld muziekfestivals of ook aan voetbalwedstrijden met veel volk, zoals bij de thuiswedstrijden van AA Gent, Sporting Lokeren of Waasland Beveren.”

Naast de beveiliging op de luchthavens, wat een absolute prioriteit blijft, heeft G4S ook het contact binnen om in te staan voor de veiligheid in de maritieme havens, zoals in de haven van Gent. Ook klassieke bewakingsdiensten bij bedrijven komen in aanmerking. Daarbij moet onder meer gedacht worden aan onthaal van bezoekers, alarmbeheer, verwerking en transport van geld. Jobs waarvoor uiteraard ook dames in aanmerking komen. Ook functies als technicus, alarmoperator en brand- en veiligheidswacht behoren tot de mogelijkheden.  G4S Belgium is marktleider in België en heeft ruim 6400 medewerkers op de betaalrol staan.