Twee Oost-Vlaamse start-ups maken op 9 mei kans op een award tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Bryo Awards. Het gaat om het Gentse Happy Kiddo van Sophie Devolder, genomineerd in de categorie Bryo Creative Highlight. Die prijst de meest creatieve onderneming. Ook Iris Decreus heeft met House of Weddings uit Gent een nominatie in de categorie Bryo Flanders Future te pakken. Deze award is weggelegd voor de onderneming die de grootste kans heeft om een sterk groeibedrijf te worden. In de categorie Bryo Rookie zijn er geen Oost-Vlaamse genomineerden.

Bryo bestaat ondertussen tien jaar, en ook deze keer worden drie Bryo Awards uitgereikt. Van de acht genomineerden zijn er twee Oost-Vlaamse start-ups. Happy Kiddo biedt een online kledingbibliotheek voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Dat gebeurt aan de hand van een uniek en duurzaam abonnement waarbij aan het begin van elke maand de kledingoutfits voor anderen kunnen worden ingewisseld. House of Weddings is de kwaliteitsgids voor trouwers in België. Het platform biedt een overzicht van alle leveranciers, gaande van feestzalen, cateraars en fotografen tot wedding planners en grafische ontwerpers voor het maken van de uitnodigingen. Tot en met 3 mei kan het grote publiek een stem uitbrengen op de kanshebbers.

Bryo is een project dat uitgaat van Voka – Kamer van Koophandel. Het staat voor Bright & Young en is een netwerk van jonge, gedreven mensen die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Als lid van Bryo worden ondernemingen gedurende drie jaar bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen begeleid, zowel voor, tijdens als kort na de opstart of overname van een eigen zaak. Dat gebeurt via gezamenlijke activiteiten tussen gelijkgestemden, maar ook via individuele coaching.