Galerie Ganache brengt kunst en ambachtelijke producten samen

aaagaleriganacheGent is een unieke plek rijker. In de Limburgstraat, opende onderneemster Annelies Ysebaert vorige week immers de deuren van Galerie Ganache. De officiële opening volgt tijdens het laatste weekend van november.

Galerie Ganache is een galerie waar jonge en gevestigde hedendaagse kunstenaars exposeren maar ook een plek waar je kan genieten van Belgische premium chocolade, een verse kop koffie, thee of huisgemaakte chocolademelk.

“Ik hoop een plek te creëren waar mensen graag samenkomen en iets nieuws kunnen ontdekken”, zegt Annelies Ysebaert. Ze heeft, zoals ook anderen in Gent momenteel doen, de bedoeling om verschillende werelden met elkaar in verbinding te brengen. De Galerie wil niet alleen een podium bieden aan opkomend en gevestigd kunstenaarstalent, ze wil ook een ontmoetingsplaats zijn waar bezoekers creaties van de gerenommeerde patissier en chocolatier Marc Ducobu kunnen proeven en kopen.

De samenwerking met deze ambassadeur van de Belgische chocolade is niet de enige factor die aangeeft hoe hoog Galerie Ganache de lat legt. “We willen hier een ideale plek creëren om zalig te genieten en tor rust te komen”, zegt Annelies Ysebaert nog. “We bieden ook thee aan van theesommelier Ann Van Steenkiste en koffie van de Gentse koffiebrander Thomas Labath. Ik wil hun ambachtelijke manier van werken ondersteunen. Zowel Ann Van Steenkiste als Thomas Labath gaan immers op de plantages zelf op zoek naar de echte topproducten.”