Galilei organiseert workshop rond reïntegratie na lange afwezigheid

1e0282d

Galilei, een dochterbedrijf van Randstad en marktleider in outplacement, met een vestiging in Merelbeke specialiseert zich ook in organisatieverandering, leiderschap, zelfleiderschap en loopbaanontwikkeling. “Veel meer nog dan vroeger zijn organisaties vandaag voortdurend in beweging, zegt manager Dorine Hautekiet (foto). “Galilei helpt organisaties en individuen om wendbaarder te worden, de weerstand tegen verandering om te buigen en van alle medewerkers medestanders te maken. Daarbij leggen we de focus vooral op de drijfveren en de competenties van de mensen.”
 
Galilei heeft zijn naam vanzelfsprekend gekozen omdat de filosofie van het bedrijf nauw aansluit bij wat de Italiaanse sterrenkundige Galileo Galilei al in de zeventiende eeuw verkondigde, namelijk dat alles in beweging is. “We koesteren ook een citaat van hem”, geeft businesspartner Ilse Van Autreve aan. Hij zei immers dat het beter is om  de talenten van mensen te ontwikkelen dan om te proberen hen iets te leren waar ze geen aanleg voor hebben. Daarom vertrekken we van de sterktes van individuen, teams en organisaties, en zorgen we ervoor dat leiders de juiste inspirerende impact krijgen op hun medewerkers. Ook met het kiezen en bewaken van persoonlijke doelstellingen gaan we voor een mensgerichte aanpak om stress en burn-outs te vermijden.”
 
Toch kampen ook veel organisaties met het probleem van mensen die juist door het ontbreken van het juiste evenwicht langdurig uitvallen. “Veel aandacht gaat daarna altijd naar de medewerkers die het slachtoffer worden van stress en burn-out”, zegt Dorine Hautekiet. “En dat is natuurlijk volkomen terecht, want gezondheid gaat boven alles. Voor de vragen waar leidinggevenden en HR-managers mee zitten als iemand die langdurig afwezig is geweest, terugkeert naar zijn of haar job is echter veel minder aandacht. Daarom organiseren we op 27 oktober een interactieve workshop die leidinggevenden helpt om inzicht te ontwikkelen in een duurzaam reïntegratieproces en om te bepalen welke positieve rol ze hierbij kunnen spelen. De workshop wordt geleid door Pascale Van Houte en reikt via discussie, oefeningen en intervisie, kennis,  vaardigheden en praktijkcases aan.

Meer info op  https://www.galilei.be/nl/bedrijven/workshops.