Cobelguard CIT heeft al haar aandelen verkocht aan het Zweedse Loomis, specialist in cash management. Met de overname wil het Belgische geldtransportbedrijf, dat vestigingen heeft in Gent, Laken en Tongeren, de dienstverlening naar haar klanten verstevigen. Die beschikken nu over een complete cash handling service. De naam Cobelguard verdwijnt uit het straatbeeld en zal de naam Loomis overnemen.

De verkoop betekent ook de uitstap van de initiatiefnemers Stefan De Bock, Dirk Goethals en Steven Van Doorne, en van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, die in 2014 toetrad. Steven Van Doorne blijft evenwel aan als ceo binnen Loomis. “Dit partnership met de multinational Loomis zal onze huidige marktpositie van 20 procent in België verstevigen en zal ons ook toelaten onze cash expertise op elk domein sterk uit te breiden. Cash blijft belangrijk in onze maatschappij. Samen met Loomis willen we de cash outsourcing noden van banken en retailers nog beter beantwoorden en nog sneller inspelen op de noden van onze klanten”, zegt Van Doorne.

Cobelguard werd in 1992 als bewakingsfirma opgericht, maar herbegon met nieuwe bedrijfsleiders in 2011 na de overname van het failliete Brink’s als geldtransporteurs. Het bedrijf biedt banken en retailers waardentransporten van biljetten, munten, cheques, digitale kaarten, goud, diamanten en kunst, aan. Cobelguard CIT nv telt 170 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 12 miljoen euro. Al het personeel en het management blijven na de overname aan boord. Loomis kan met 400 cashcenters en 23.000 medewerkers in meer dan 20 landen rekenen op een sterke internationale verankering.