BEERVELDE – HR-bedrijf SD Worx heeft het Oost-Vlaamse uitzendbureau VIO Interim overgenomen. Het wil zo in de groeiende markt voor flexibel werk stappen. Het management en de bijna honderdveertig medewerkers van VIO Interim worden mee overgenomen.

Het interimbedrijf zal zelfstandig blijven werken binnen de SD Worx-holding. VIO staat voor Veeleisend Innovatief Ondernemen en is gespecialiseerd in het zoeken van geschikt personeel voor de sectoren productie, logistiek, sales & services.

VIO Interim werd in 2009 opgericht door Marianne Kindt en Steven Holvoet. Het bedrijf heeft 33 kantoren, gespreid over heel Vlaanderen. Het helpt alles samen 3.500 uitzendkrachten aan werk, vooral arbeiders in de productie en logistiek en bedienden in de verkoop en diensten. Het is het snelst groeiende interimbedrijf op de Belgische markt.

“We onderscheiden ons omdat we inzetten op het geluk van mensen”, zegt mede-oprichtster Marianne Kindt, die bij VIO Interim de functietitel Geluksverantwoordelijke draagt. “De goede cijfers komen dan bijna vanzelf: tevreden medewerkers betekent tevreden uitzendkrachten, en dat leidt tot tevreden klanten.”

SD Worx gaat ervan uit dat de markt van flexibele arbeid in de toekomst alleen maar zal groeien. Bedrijven werken hoe langer hoe meer met personeel dat niet vast in dienst is en het aantal zelfstandigen zonder personeel neemt alsmaar toe. Ook de regering wil het aantal flexijobs uitbreiden naar meer sectoren. SD Worx Group blijft zich ook na de overname van VIO focussen op de kernactiviteiten payroll en HR, aldus Filip Dierckx, voorzitter van de raad van bestuur van SD Worx Holding.