Hamann International Logistics is door General Motors tot GM Supplier of the Year uitgeroepen. De logistiek dienstverlener uit Wetteren kreeg dat goede nieuws tijdens de 25ste editie van de Supplier of the Year Awards Ceremony in Orlando te horen. “Dit is een beloning en bekroning voor een samenwerking van ruim 25 jaar met vestigingen van General Motors in Europa”, zegt managing director van Hamann International Logistics Wim Libaers.

General Motors kent in totaal 20.000 leveranciers in verschillende domeinen. Daarvan werden er 118 uit 15 verschillende landen bekroond. De awards worden toegekend aan bedrijven die de verwachtingen van General Motors constant overtreffen, een grote toegevoegde waarde bieden of nieuwe innovatieve ontwikkelingen aanreiken. Hamann International Logistics werd in de categorie logistiek verkozen, samen met 9 andere laureaten uit de Verenigde Staten van Amerika, het Verre Oosten en Europa.

Sinds 1992 is Hamann International Logistics regiopartner voor General Motors in België en Nederland. Dat gebeurt al meer dan 25 jaar voor de merken Opel, Vauxhall en Chevrolet. Het bedrijf voert productieonderdelen naar de Duitse en Oostenrijkse fabrieken aan. Daarnaast verzorgt Hamann International Logistics de aanvoer van wisselstukken vanuit de centrale depots in Duitsland naar regionale distributiecentra in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. De lopende contracten werden recent verlengd tot 2020. In totaal gaat het om een omzet van 9 miljoen euro per jaar.

Hamann International Logistics werd in 1990 opgericht en is vandaag in handen van Wim Libaers en Yves Speliers. Met vestigingen in Wetteren, Lokeren en het Nederlandse Venlo biedt de Belgische dienstverlener logistieke activiteiten aan en ondersteunt het bedrijven in de optimalisatie van hun goederenstroom. Ongeveer 25 procent van de omzet wordt in de automotive-industrie gerealiseerd. Met 140 medewerkers beoogt de organisatie een omzet van 75 miljoen euro in 2017.