GENT – Na het uitdelen van de nieuwe Michelinsterren afgelopen november werd het duidelijk dat Gent meer dan ooit dé gastronomische hoofdstad is van ons land. Fourchette, het culinaire event dat eind 2016 bedacht werd door vier Gentse foodies, bevestigt het ‘food-aura’ dat rond de Arteveldestad hangt. Deze maand nog gaat de tweede editie van Fourchette door.

Het idee ontsproot eind 2016 aan het brein van vier foodies uit Gent: patissier en chocolatier Joost Arijs, Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed** en horeca-ondernemers Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt van BLVD in Sint-Martens-Latem. Gent culinair op de kaart zetten op een no-nonsense manier was het uitgangspunt van Fourchette. Een missie waarin de chef-koks met glans slaagden: de eerste editie in maart 2017 was volledig uitverkocht!Deze keer nemen nog meer sterrenchefs achter de fornuizen plaats. Zo zullen Peter Goossens ***, Michaël Vrijmoed **, Syrco Bakker *, Sang-Hoon Degeimbre **, Tim Boury ** en Maarten Bouckaert * aanwezig zijn. Een event dat nergens in België zijn gelijke kent, zo zeggen de organisatoren.

Geniale eenvoud

Het concept van Fourchette is geniaal in zijn eenvoud. In de Eskimofabriek in Gent worden verschillende tafels tot in het kleinste detail gedekt. Alles samen kunnen er per dag 600 personen aanschuiven. Tussen de tafels zie je de chefs aan het werk in hun open keukens. De gasten kunnen elke dag kiezen uit twee menu’s. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag komen acht chefs in actie, aangevuld met een gastkok die voor beide menu’s die dag een topgerecht bereidt. Een unieke kans om de verschillende smaken van sterrenchefs op één enkele locatie te proeven terwijl je ze live aan het werk ziet.

Deze keer zal Fourchette drie dagen duren in plaats van twee, waardoor er 600 extra gasten mee kunnen genieten. Dat brengt het totaal op 1 800 gasten over een periode van drie dagen. Fourchette gaat door aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag.