gentbitcoinstadlogoEnkele enthousiaste bitcoinfans hebben een tijd geleden het project Gent bitcoinstad in het leven geroepen. “We zijn ervan overtuigd”, zegt Andreas Wauters “dat de bitcoin als munt toekomstkansen blijft hebben, omdat de retailers die de bitcoin accepteren, veel minder kosten moeten betalen.”

Op 2 maart gaf de groep die de schouders onder Gent bitcoinstad heeft gezet een gratis infosessie over het accepteren van bitcoin via bitkassa.nl, een service die deze bitcoins meteen omzet in euro en zonder kosten – dus voor de volle 100% –  op de rekening van de handelaars zet.

“Zo wordt het laatste nadeel van bitcoin acceptatie voor
winkels weggenomen”, geeft Andreas Wauters aan. “Bitkassa kwam zijn service aanbieden, en ook Gent bitcoinstad werd voorgesteld. De infosessie was een redelijk succes, en we hielden er meteen 3 nieuwe acceptanten aan over.”

Er zijn al diverse handels in Gent die al een tijdje aan het project meedoen: het Chinese restaurant Jin Jiang, Gameswap, een winkel waar je tweedehandsgames kan kopen en verkopen en die ook over de eerste bitcoinautomaat in België beschikt,  LIFE ID, dat gespecialiseerd is in genotyping en DNA-analyse, en de hackersspace White space, die een bar heeft waar men bitcoins accepteert. Daarnaast doet ook het computerservicebedrijf Kyrana uit Wachtebeke mee.

Recent kwamen er nog bekende namen bij: de muziekinstrumentenwinkel Arpeggio Music, Piet Moodshop die heel wat leuke hebbedingetjes aanbiedt als geschenk of voor het interieur, het schoonheidssalon Ilse D. en World’s End Comics, een winkel voor comics, cardgamges en boardgmaes.

“Met een toplocatie midden in de studentenstraat De Overpoort”, zegt Andreas Wauters, “is deze winkel perfect gepositioneerd om de jeugd van Gent aan te spreken! Bovendien geeft Worlds end comics een 10% korting op alle aankopen met bitcoin. Betalen met bitcoin wordt zo naast makkelijk en snel ook nog eens voordelig!  De komende weekends proberen we ook nog een aantal horecazaken te overtuigen.  We zijn ervan overtuigd dat de bal nu heel snel aan het rollen zal gaan. Volgens ons vormt de technologie waarop bitcoin steunt een ongelooflijk krachtige basis om op financieel vlak innovatie af te dwingen en een efficiënter systeem te bieden voor iedereen.”