GENT – WATT The Firms is het nieuwste en uiterst moderne bedrijvencentrum in Vlaanderen. Zowel op technologisch vlak als qua duurzaamheid moet het Gentse bedrijventerrein een voorbeeld zijn. WATT The firms moet een ideeënhub worden waar bedrijven elkaar versterken in hun groei en ambities.

Hoewel de voormalige Elektrion-site jarenlang bekend stond als de meest vervuilde site van Gent en omstreken, is het nu één van de duurzaamste wijken van Vlaanderen. Naast een woongedeelte met 76 appartementen en woningen in een stadspark opent er een hypermodern bedrijvencentrum. Deze hub voor innovatieve bedrijven bestaat uit 16 private kantoorruimtes met verschillende gedeelde overlegplekken en vergaderzalen.

“Er werd een geothermisch netwerk tot 75 meter diep geboord waardoor er in de winter zonder fossiele brandstoffen kan worden verwarmd. Daarnaast werden een tiental grote regenwatertanks geïnstalleerd, goed voor een opslagcapaciteit van zo’n 100.000 liter regenwater”, zegt Steven Rosseel, project developer bij projectontwikkelaar Re-Vive. “Duurzaamheid is belangrijk, niet alleen in een woonwijk, maar zeker ook in een bedrijvencentrum.”

Google Campus

Daarnaast pronkt het bedrijvencentrum ook op vlak van technologische vernuftigheid dankzij de snelste internetverbinding die vandaag op de markt is. “Ook voorzien we een platform waarmee de vergaderzalen, het onthaal, de deelauto’s en de beschikbare parkeerplaatsen digitaal worden beheerd”, aldus Steven Rosseel. Alles heeft weg van een soort Google Campus waar werknemers kunnen brainstormen aan de pingpongtafel, werken in een stille ruimte, ontspannen in zetels, op het dakterras of in het park, en eten in het restaurant.

“Met WATT The Firms hebben we een next-level bedrijvencentrum gebouwd en krijgt Gent bij wijze van spreken haar eigen, vooruitstrevende Google Campus. Binnen vijftien jaar, wat op vlak van innovatie een eeuwigheid is, zijn we nog steeds future proof”, meent Nicolas Bearelle, ceo van Re-Vive.

Er zijn al meerdere bedrijven gevestigd in WATT The Firms, maar er is nog ruimte voor geïnteresseerden.