GENT – Gent heeft de ambitie om te blijven scoren op vlak van biotechnologie, mede dankzij de indirecte inbreng van de universiteit. In het Technologiepark van Zwijnaarde wordt de komst van een nieuwe incubator aangekondigd.

De incubator moet vooral jonge starters die zich in de biotech willen manifesteren, een onderdak verlenen. De familie Mariën heeft via zijn fonds Biovest de investering aangekondigd, en neemt TDP mee aan boord als co-investeerder. Er is sprake van een enveloppe van 25 miljoen euro om de nieuwe faciliteit in het Technologiepark van Zwijnaarde waar te maken. Het gaat hier om de bouw van een vierde site die jonge biotechbedrijven moet aantrekken. Aan plaats geen gebrek want er wordt gemikt op 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte, gespreid over vijf etages.

De nieuwbouw wordt dit jaar nog opgestart en moet tegen de zomer van 2020 klaar zijn. Er zal de komende jaren volop gezocht worden naar kandidaat-huurders. De sector van de biotech evolueert razendsnel en Rudi Mariën, boegbeeld van de biotech, wil daar maximaal op inspelen. Ook Gent wil zijn roeping als vallei voor biotechbedrijven blijven waarmaken, nadat het al tien jaar terug met ambities in die richting uitpakte. Het Technologiepark van Zwijnaarde blijft van jaar tot jaar groeien.