Gentrepreneur is steunpunt voor ondernemende jongeren

gentrepreneurGents schepen Mathias De Clercq heeft deze week de deuren geopend van het project Gentrepreneur (het voormalige Student Ghentrepreneur). Het is gevestigd in The Foundry, in de Sint-Pietersnieuwstraat 41 in Gent.

Dit project, een initiatief van de Arteveldehogeschool, HoGent, UGent & Stad Gent, wil alle Gentse jongeren aanmoedigen om hun dromen van onder het stof te halen. Samen met de verschillende partners waaronder jeugdhuiskoepel Formaat vzw wordt werk gemaakt van een ecosysteem voor ondernemende jongeren. Gent krijgt hiervoor net als andere studentensteden de steun van het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen via EFRO-middelen en middelen uit het Hermesfonds.

Student-ondernemerschap is in Gent de afgelopen jaren sterk gegroeid onder impuls van
Gentrepreneur. Uit een studie die vorig jaar werd uitgevoerd, bleek dat maar liefst 40% van de student-ondernemers blijft ondernemen na afstuderen. Reden te meer dus om in te zetten op een sterke ondersteuning van deze jongeren van de toekomst. In Gent gebeurt dit onder andere door in te zetten op persoonlijke begeleiding & coaching, door een centrale
ontmoetingsplaats te creëren voor ondernemende jongeren, door infosessies & workshops te organiseren en door jongeren te verbinden met elkaar en met andere ondersteunende
organisaties (bv Start it @KBC, Voka, Unizo,…).

Elke Gentse jongere tussen 18 en 25 zal de kans krijgen om zijn/haar dromen van onder het stof te halen én er iets mee te doen. Zo wordt werk gemaakt van meer en sterker Gents ondernemerschap. De droom van Gentrepreneur is om jaarlijks 350 ondernemende jongeren begeleiden.