Gents architectenbureau ontwerpt school van morgen

scholen-van-morgen-artikel-jaaroverzichtDe GO! Campus Aangepast Onderwijs te Sint-Niklaas is klaar voor gebruik. Op  31 maart werd de voorlopige oplevering ondertekend. Die ondertekening is de ‘officiële’ overgang van de bouw- naar de onderhoudsfase.

Het gebouw is een ontwerp van het Gentse architectenbureau Abscis Architecten, dat zich onder leiding van Joohan Van Den Driessche toelegt op duurzame architectuur voor private en overheidsopdrachten. De bouwwerken zijn uitgevoerd door een tijdelijke vereniging waarvan ook bouwbedrijf Denys uit Wondelgem deel uitmaakte.

Dit nieuwbouwproject in Sint-Niklaas is een van de twee proefprojecten van het Scholen van Morgen-programma. Na het GTI te Londerzeel is dit het tweede project dat opgeleverd werd. Nog minstens 15 andere scholen zullen in 2015 de deuren openen.

De stijgende leerlingenpopulatie van de voorbije jaren had zich voor drie scholen – MPI Kompas, Internaat De Link en SBSO Baken – vertaald in een structureel tekort aan beschikbare ruimte. De opgeleverde nieuwbouw (3.925 m²) voorziet daarom in nieuwe klassen, een turnzaal en internaat. Verder is er nu ook een open en overdekte speelplaats, en zijn er parkeermogelijkheden voor personeel en busvervoer voorzien.

Tijdens de paasvakantie gebeurt de verhuis vanuit MPI Kompas, Internaat De Link en SBSO Baken. Zo kunnen de leerlingen de komende weken en maanden stap voor stap hun intrek nemen in hun splinternieuwe gebouw.