Gents concept Balls & Glory wint Best Hospitality Concept Award

123ballsVorige week verwelkomde  het lifestyleblad VENUEZ in het gezelschap van presentator Gene Bervoets ruim 300 gasten in het prestigieuze Viage Grand Casino Brussels. Tijdens dit prestigieuze evenement werden de acht meest toonaangevende horecazaken, de horecaondernemer en de allerbeste bartender van het jaar bekroond door een jury, bestaande uit Vincent Degroote, Femke Vandevelde, Rolf Schollaert, Peter Hernou, Bernard Lahousse, Debbie Pappyn, Maël Schamp, Yves Van De Ven en Tom Palmaerts.

Uit een long-list van meer dan 70 Belgische concepten werden er over tien categorieën vier genomineerden geselecteerd. Van de 40 genomineerden sleepten 10 winnaars een felbegeerde trofee in de wacht. Tot die tien categorieën behoorde niet Retail. Het bedrijf Noppe Slaapcultuur uit Lokeren kreeg  dan ook geen Hospitality Award van Venuez, zoals wij vorige week verkeerdelijk meldden,  waarvoor onze welgemeende excuses. Noppe Slaapcultuur kreeg wel een Retail Award 2014/2015 award als meest klantvriendelijke winkel van België – waarvoor natuurlijk ook hospitality nodig is – in de categorie meubel/interieur/slaapcomfort – maar die bekroning is dus niet van Venuez afkomstig!

The Pharmacy in Knokke viel twee keer in de prijzen. Ze wonnen de prijs voor Best Cocktail Bar.  Ran Van Ongevalle kreeg daarenboven ook nog eens de “Best Bartender Award”, uitgereikt door mixologist Ben Belmans.

In Oostende viel de koffiebar “De Familie Jansen” in de prijzen. De twee Limburgse uitbaters verhuisden naar Oostende en openden daar een succesvolle koffiebar. Voor hen kwam de award als een verrassing. Nick Bril en Sergio Herman kwamen met heel het team van The Jane hun prijs voor Best Restaurant Concept oppikken. Brussel viel in de prijzen in met Hôtel des Galeries als Best Hotel Concept en Tom Palmaerts koos voor het eigenzinnige Pistolet Original als “Dare Devil”.

Ex-Mijn Pop-uprestaurant kandidate Maël Schamp uit Gent verkoos de net geopende Labyrinth Club in Antwerpen als het beste Nightlife Concept. De beste bar is volgens de jury te vinden in Mol : Hummingbird.  Wim Ballieu viel opnieuw in de prijzen met Balls and Glory. Zijn concept, dat het eerst werd opgezet in de Gentse Jakobijnenstraat, werd verkozen tot “Best Hospitality Concept”. De Antwerpenaar Kasper Stuart werd in de bloemetjes gezet als dé horecaondernemer van het jaar. Hij bewees het voorbije jaar dat hij met een onderscheidende visie op het gebied van stijl en gastvrijheid een unieke performance heeft neergezet.

Venuez bundelde ondertussen de Belgische restaurantconcepten van 2014 samen in één boek : ONE 100 HUNDRED – EDITION 2015.  Deze 256 pagina’s tellende bijbel, met een overzicht van de 100 meest innoverende horeca concepten uitgebracht in zowel het Nederlands als Frans.