Gents coworkinginitiatief LikeBirds groeit en bloeit

avickypers

Met haar coworkinginitiatief LikeBirds, biedt Vicky Persyn op een unieke locatie in Gent woworkingmogelijkheden voor freelancers, creatieve ondernemers en andere inspiratiezoekers. “Het is niet alleen een plaats om samen te werken, maar ook inspirerende ontmoetingsplek waar we allerhande mogelijke samenwerkingen stimuleren, die freelancers de de kans biedt hun business te laten groeien.”

Vicky Persyn zag in de ons omringende landen coworkinginitiatieven groeien als kool en begon zich vanaf 2012 in het fenomeen te verdiepen om er zoveel mogelijk over te weten te komen. Ze bezocht coworkingplaatsen in diverse steden en woonde onder meer in Parijs en Barcelona ook conferenties bij over het onderwerp.  Om in Gent ook een coworkingspace aan te bieden, ging ze vervolgens op zoek naar een geschikt atypisch en betaalbaar pand. “Die zoektocht was niet zo gemakkelijk, maar via Anthony Viaene, één van de mede-oprichters van Bubble Post,  kwam ik uit bij de oude kantine van de voormalige Gentse boksclub Golden Gloves aan de Gasmeterlaan. Meteen toen ik hier binnen kwam voelde ik het potentieel. In 2,5 week hebben we hier het onmogelijke gedaan en alles klaargestoomd. Gelukkig kon ik daarvoor op de hulp van mijn familie rekenen. Mijn zus is interior designer en heeft de plannen voor de inrichting en het meubilair getekend, mijn vader doet metaalconstructies en heeft de meeste meubels eigenhandig gemaakt.”

Volgend jaar start Likebirds een samenwerking met de stad Gent. Vicky Persyn deed mee aan de wedstrijd “Creatief Kwartier Rabot” en omdat ze die won, zal LikeBirds de volgende vier jaar subsidie zal krijgen. “Daarmee wordt mijn initiatief misschien wel groter dan ik ooit had durven dromen.  Het is mijn droom om zowel een FabLab als een aparte eventspace te integreren om zo meet-ups en andere inspirerende events te laten plaatsvinden.”

LikeBirds heeft nu al een dertigtal leden en ziet de belangstelling gestaag toenemen. De coworkers komen uit verschillende hoeken, gaande van een websitebouwer tot een zangerers. “We trekken uiteraard creatieve profielen aan”, zegt Vicky Persyn nog, “maar creativiteit is een begrip dat ruim geïnterpreteerd kan worden. Dat ze hier komen werken, kan verschillende redenen hebben:  het productieve werkritme de creatieve “vibes”, en natuurlijk de ontmoetingen die aan de basis kunnen liggen van nieuwe samenwerkingsprojecten.   Als er één stad is waar jongeren de jongste tijd  blijk geven van heel wat ondernemerschap en waar start-ups succesvol zijn, dan is het Gent. Daarom was ik er ook van overtuigd dat een goede coworkingplaats hier heel goed zou gedijen.”