GENT – De Britse krant The Guardian tipt twee Belgische hotels in hun lijst van 20 beste hotels in Europa voor 2018. 1898 The Post in Gent wordt getipt als ideale winteruitstap. En het Brusselse Jardin Secret is volgens de krant een zoektocht waard.

Met zijn gotische torentjes en waterspuwers, klokkentoren en donkere, gezellige decor is dit hotel in Gent een perfecte plaats voor een winterse uitstap. Dat schrijft The Guardian over het 1898 The Post Hotel gelegen aan de Korenmarkt in Gent. De krant De Standaard nam de informatie over.  “Het is moeilijk te geloven dat dit gebouw vroeger gewoon een postkantoor was, maar in de naamgeving van de kamers wordt verwezen naar het verleden”, geeft de Britse auteur nog aan. “De kamers krijgen een naam als ‘postzegel’, ‘enveloppe’, of ‘brief’, afhankelijk van de grootte.”

De Britse krant is ook weg van het interieur. “Donkergroene muren, boekenkasten en antieken plafonds creëren een intieme sfeer”, aldus The Guardian. “Er zijn wafels voor ontbijt en thee en cake in de namiddag.” Een kamer in 1898 The Post kost 150 euro per nacht.

Jardin Secret

Naast The Post sprong ook Jardin Secret in Brussel in het oog. Dit hotel zit verstopt achter een plantenwinkel. De exacte locatie van het hotel wordt pas vrijgegeven eens je geboekt hebt. Er is geen receptie aanwezig, je moet in de shop de weg vragen en dan de kamers zoeken door de ‘geheime oase’. “‘Het decor is erg Instagram-vriendelijk, met veel hout en groen, en grote ramen die uitkijken op de tuin”, schrijft The Guardian. De kamers zijn voor twee tot vijf personen. Ontbijt kost 14 euro en wordt opgediend in een serre. Een kamer kost er 110 euro per nacht.