Voor het derde jaar op rij mag Quut van het Gentse ontwerpbureau Pars Pro Toto tevreden terugblikken op de Red Dot Awards. Die worden georganiseerd door Design Zentrum Nordrhein Westfalen en zijn uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze internationale designprijzen. In de categorie Product Design 2017 viel Quut Cana in de prijzen. De voorbije jaren waren die awards voor de producten Quut Scoppi en Quut Alto weggelegd.

Quut Cana is een speelse gieter met twee tuiten die door kinderen in bad, in huis, op het strand en in de tuin kan worden gebruikt. Met de ene kant kunnen ze sproeien, met de andere kant heel precies water uitgieten, wat ideaal is om hun motoriek te stimuleren. “Het speelgoed van Quut is ontworpen en gemaakt om lang mee te gaan. De bedoeling van ons als designers is om de creativiteit van kinderen te triggeren en hen miljoenen speelmogelijkheden te bieden”, klinkt het bij Pars Pro Toto. In 2014 won Quut de Design Management Europe Award in de categorie van Micro Company.

Quut is ontstaan uit Pars Pro Toto. Het full service ontwerpbureau uit Gent is gespecialiseerd in het strategisch begeleiden en uitvoeren van innovatieprojecten in een productontwikkeling- en service design context. Het bedrijf, dat meer dan 20 jaar ervaring heeft, ontwikkelt innovatieve producten, diensten, merken en omgevingen. Zo pakte het eerder al uit met succesvolle projecten voor onder meer Samsonite, Volvo, Arcelor-Mittal en Bacardi. Er werkt een team van 12 designers.