Gents ontwerperstrio wint Provinciale Prijs Vormgeving 2016

prijsvormgevingCollective 019 uit Gent wint de Provinciale Prijs Vormgeving 2016. De prijs is goed voor 5.000 euro en een tentoonstelling van hun werk in 2017.
Volgens de vakjury is Collective 019, het geesteskind Tomas Loetens, en Olivier en Valentijn Goethals, een jonge en beloftevolle designspecialist die de toeschouwer op een vernieuwende en frisse manier naar design laat kijken. De drie ontwerpers gaan verder dan hun eigen discipline door een boeiende mix te maken van design en architectuur en dit op een speelse manier te integreren in de ruimte.
Het vormgeversduo Jessica L’Ecluse en Katrien Daemers, werkend onder de naam Gestalte, en eveneens in Gent gevestigd, kreeg een nominatiepremie van 2.500 euro. Ook het werk van deze genomineerde wordt opgenomen in de tentoonstelling in 2017. De jury wil ook graag speciaal Joanna Reuse vermelden voor haar bijzonder originele textielontwerpen. Er waren 33 inzendingen. De vakjury bestond uit Katrien Laporte, Leen Depooter, Saskia Westerduyn, Jo Klaps en Johan Valcke.
Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur: Met deze prijs wil de Provincie Oost-Vlaanderen jonge, aankomende kunstenaars en designers doorgroeikansen geven en een platform bieden om hun werk bekend te maken bij een ruimer publiek.”
De provincie speelt met de prijs ook in op het bij veel bedrijven toenemende besef dat design een belangrijk onderdeel vormt van de marketingmix en één van de elementen is die potentiële klanten kan overtuigen om voor hen te kiezen.