Gents reisbureau werkte mee aan "Wedding Day" in Senegal

00000000000000000weddingdayNa de veelgeprezen serie Birth Day over geboorten in de hele wereld reisde de Gentse fotografe Lieve Blancquaert opnieuw de wereld rond voor opvolger Wedding Day. Deze keer gaat het over huwelijken in verschillende culturen. Een van de bestemmingen was Senegal, zoals te zien was in de aflevering die op woensdag 25 november op één werd uitgezonden.

Lieve vertrok met heel wat vooroordelen naar dit land waar polygamie legaal is en veel mannen trouwen met 2, 3 of zelfs 4 vrouwen. Elk koppel dat huwt, moet in het gemeentehuis kiezen tussen monogamie en polygamie. En bijna altijd kiezen ze voor de tweede optie. Lieve snapt niet waarom al die vrouwen ervoor kiezen om hun man te delen met andere vrouwen. De werkelijkheid bleek bij de uitzending veel genuanceerder. Polygame mannen en vrouwen hebben hun argumenten.

Het Gentse reisbureau Jalan, dat zich al sinds  2005 specialiseert in reizen naar Senegal, speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het programma.  “We stonden met onze gidsen en chauffeurs in voor alle praktische zaken die bij de realisatie van het programma nodig zijn”, zegt zaakvoerster Paula Govers. “Onze diepgaande kennis van het land bracht Lieve en haar opnameteam bij ons.”

Haar reisbureau profileert zich als ontwerper van reizen op maat voor meerwaardezoekers naar bestemmingen als Senegal, Myanmar, Laos, Thailand, Tanzania en Cambodja.

“We organiseren ook incentivereizen voor bedrijven en we blijven het aanbod permanent vernieuwen”, zegt ze . “Zo hebben we vorige zomer met Vietnam een echte topbestemming toegevoegd aan ons reizenpakket in Zuidoost-Azië. Verder zijn er nieuwigheden in de bestaande programma’s van Uganda, Senegal, Cambodja, Myanmar en  Indonesië. Dat onze diepgaande kennis van Senegal nu ook erkend is door televisiemakers is natuurlijk leuk meegenomen.”