0000autoHet autosalon van Brussel is in januari de jaarlijkse hoogmis voor autoliefhebbers. Van 16 tot 25 januari zal het in de Heizelpaleizen zoals vanouds weer over de koppen lopen zijn, in wat we op dat ogenblik ongetwijfeld met recht en reden de grootste showroom van het land kunnen noemen.

Het publiek zal er kennis kunnen maken met diverse nieuwe modellen en zich de ogen uitkijken naar al het lekkers dat de exposanten op hun stand naar voor weten te halen. Ook bedrijfswagens staan tijdens het autosalon altijd sterk in de belangstelling.

“Dat is allemaal fantastisch”, klint het bij GAM, de vereniging van Gentse Automerkenverdelers, “maar aan de drukke sfeer van het autosalon zijn ook nadelen verbonden. Wij vinden het niet echt de meest aangewezen plaats en tijdstip om aan te kopen. We raden onze klanten dan ook aan om merken te ontdekken en te vergelijken in Brussel en om in Gent te kopen.”

De leden van GAM, onder voorzitterschap van Henri de Hemptinne, benadrukken dat kopen het best in een rustige sfeer gebeurt, met professioneel advies van gespassioneerde dealers dicht bij huis. “De Gentse automerkverdelers bieden allemaal correcte en gunstige overnameprijzen, een overtuigende proefrit en een perfecte levering”, zegt hij. “En ze staan borg voor de fabriekswaarborg, originele onderdelen en een perfect onderhoud. Persoonlijke service en onthaal voeren wij hoog in het vaandel.”