Gentse bibliotheek verhuist met groene dozen van Kodibox

kodiboxSimon De Schryver richtte goed drie jaar geleden Kodibox op, met als missie verhuizen tegelijkertijd efficiënt, aangenaam en milieuvriendelijk te maken. Het bedrijf verhuurt herbruikbare kunststof verhuisboxen als een handig en duurzaam alternatief voor karton. Hij had het idee opgepikt in de Verenigde Staten, en ook hier slaat het concept aan, want het bedrijf verhuurt inmiddels zo’n zevenduizend dozen, die op goede weken allemaal in gebruik zijn.

Zowat zestig procent van de klanten zijn particulieren, de rest zowel kleine als grote ondernemingen, overheden en organisaties. “De reclame van mond tot mond heeft goed haar werk gedaan”, zegt vennoot Nicolas Roegiers. “Klanten vinden ons rechtstreeks of via verhuisfirma’s, die graag met ons samenwerken omdat verhuizen met onze stevige, goed stapelbare dozen veel vlotter verloopt en de kans op schade aanzienlijk vermindert.”

Kodibox heeft nu een zeer prestigieuze opdracht binnengehaald. De verhuis van alle boeken uit de Gentse bibliotheek zal in verschillende fasen met de dozen van Kodibox gebeuren. “Vorig jaar al merkte gemeenteraadslid Steven Vromman op dat de stad de ecologische impact van grote verhuizen kon beperken door herbruikbare dozen te huren. We zijn heel blij dat we de bib nu ook effectief kunnen helpen doeltreffend én groen te verhuizen.”