Gentse Casa del Habano: plaats bij uitstek voor discrete zakelijke gesprekken

images7H30OE33Het is bekend dat de loges van voetbalclubs of de golfbaan vaak de plaats zijn waar zakelijke contracten worden afgesloten. Sinds de zomer van 2013 kan het ook in de humidor van de Gentse Casa del Habano, een exclusieve sigarenzaak in de Limburgstraat. Initiatiefneemster Dominique Gyselinck, een van de weinige vrouwelijke sigarenspecialisten in ons land, kijkt tevreden op het eerste jaar terug: “Na elf maanden draaide de zaak in Gent al breakeven en dat was sneller dan verwacht”, zegt ze.

La Casa del Habano is een exclusief franchiseconcept van Habanos SA. Het gaat om een wereldwijde keten van 142 flagshipstores voor liefhebbers van Cubaanse sigaren. In elke Casa zijn de handgemaakte Cubaanse sigaren van topmerken zoals Cohiba, Montecristo, Partagas, Romeo y Julieta, enzovoort beschikbaar. De prijzen van de sigaren variëren van 2,5 tot 40 euro. Ons land telt drie Casas. Dominique Gyselinck leidt ook de Casa in Knokke – ze verdeelt haar tijd netjes over de twee zaken en is in het begin van de week in Gent en op het einde in Knokke –  en daarnaast is er ook nog één in Antwerpen. Ze is wereldwijd de enige vrouwelijke uitbaatster en ook de enige persoon die twee Casa’s leidt.

Dominique Gyselinck is ook ‘sigarensommelier’ en al ruim twaalf jaar intensief bezig met sigaren. Ze behaalde in Cuba de begeerde titel van ‘Habanos Specialist.’ “Voor mij zijn sigaren pure passie. Zowel in mijn privéleven als zakelijk ben ik dagelijks met Cubaanse sigaren bezig. Ik kijk er dan ook naar uit om in beide winkels aan al mijn klanten het gepaste advies te geven. Productkennis en kwaliteit, daar maken wij het verschil mee”, vertelt Dominique.

Pronkstuk van de Gentse sigarenzaak is een humidor in de vorm van het Hotel Nacional de Cuba. In dit legendarische hotel in Havana logeerden diverse wereldsterren, waaronder Frank Sinatra en Naomi Campbell. De humidor is handgemaakt uit hoogkwalitatief cederhout door Afredo Gomez Cervantes en gevuld met ruim 150 Cubaanse topsigaren. “Het is een ideale plaats voor zakelijke gesprekken”, zegt de gepassioneerde zaakvoerster. Ze richtte bij de start ok de club “De Heren van Gent” op voor echte sigarenliefhebbers. “Dertig sigarenliefhebbers zijn daar inmiddels lid van, maar dat is ook het maximum toegelaten getal.”