Gentse Consouling Store verkozen tot Starter van het jaar

 

aaaastartervhjaarConsouling Store is de winnaar van de eerste UNIZO-verkiezing van de Starter van het Jaar. UNIZO organiseert de wedstrijd om mensen te stimuleren om met een eigen zaak te starten. “Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie. Stromen er geen nieuwe ondernemers in, dan voelen we dat meteen in onze economie, onze welvaart en onze samenleving”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Dat de aandacht voor starterns nodig is, blijkt eens te meer uit de starterscijfers. Het aantal starters in ons land daalde dit jaar met 2,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Consouling Store in Gent is een mix tussen een platenlabel, shop, koffiebar en agentschap voor experimentele muziek. Zaakvoerder Mike Keirsbilck, een doctor in de Letterkunde, besliste ondanks die bagage om resoluut voor zijn passie te kiezen. Samen met een overtuigend businessmodel, zijn durf, internationale activiteiten en doorzettingsvermogen in een niet evidente sector gaf die passie voor de jury de doorslag.

“Consouling is een inspirerend voorbeeld voor al wie aan eigen zaak denkt en dat is precies wat we zochten”, aldus UNIZO. Voor Mike blijft zijn zaak “de beste job die ik ooit konden dromen”. “Ondernemer zijn betekent een verrijking, een ontplooiing van een persoonlijke passie, van een verlangen om een leven te leiden doordrongen van muziek. En om iets te kunnen betekenen voor muzikanten, en voor anderen die net als ik zo bezeten zijn door muziek”, aldus Mike. Zijn echtgenote Nele Buys, licentiate Germaanse Talen, helpt mee in de zaak.

Enkel wie zelfstandig onderneemt in hoofdberoep, gestart is tussen 1 juli 2013 en 30 juni 2014 en in het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn of haar zaak uitbaat, kon aan de wedstrijd deelnemen. UNIZO ontving zo’n 140 kandidaturen. De winnaar krijgt onder meer een award, een professionele bedrijfsfilm, een meet & greet met Karel Van Eetvelt en minister-president Bourgeois en 4 uur gratis coaching.

Consouling store begon in 2008 als platenlabel voor experimentele muziek onder de vorm van een vzw. Sinds begin 2014 is Consouling Store actief als een eenmanszaak. Het uitgeven van muziek is nog steeds de core business, maar Consouling Store brengt ook muziek uit voor derden (muziek in eigen beheer) en geeft daarover advies. Mike biedt promotie aan en zorgt voor distributie. Daarnaast profileert Consouling Store zich als een bedrijf dat de ervaring rond ‘andere muziek’ wil vergroten. Dit doet het door evenementen op het getouw te zetten die een link hebben met de sector waarin het actief is. Om deze doelstelling kracht bij te zetten, opende Mike ook een koffiebar. Daar kunnen mensen kennis maken met de experimentele muziek, ze kunnen er platen kopen, maar ze kunnen elkaar ook ontmoeten. Dit leidde in het verleden al tot een samenwerking tussen Wouter Deprez en een muzikant voor het ontwerp van een platenhoes.

copyright foto DM-City