Gentse herenkledingzaak verkoopt ook parfums

12311077_927545897300837_8119209162558766826_nMet eindejaar in zicht breken ook weer gouden dagen aan voor de verkopers van parfum, want dat blijft één van de favoriete geschenken om geliefden een plezier mee te doen.

Maar het parfum vinden dat precies past bij de betrokken persoon, is niet altijd even gemakkelijk.

De Gentse boetiek Hot Couture wil die oefening vergemakkelijken en voegt aan het uitgebreide assortiment herenkledij en – accessoires nu ook de parfums van Maison Martin Margiela toe.

Het aantal verkooppunten voor deze geurlijn wordt zeer beperkt gehouden om het exclusieve karakter ervan niet te laten verloren gaan. De Margiela-parfums zijn naar het zeggen van Martine Birlouet van Hot Couture kunstig uitgebalanceerde pareltjes die bestemd zijn voor de echte liefhebber.

“Het is voor Hot Couture het eerste seizoen dat we een uitgebreide selectie aanbieden uit de herencollectie van Maison Margiela. Voor ons is het logisch om naast kledij en andere accessoires ook de parfumlijn in het assortiment op te nemen. We bieden modebewuste mannen een totaalpakket aan.”

De collectie omvat naast het allereerste naamloze parfum Untitled ook de lijn Replica , met tien geuren waarrond verhalen zijn gecreëerd om associaties op te roepen met onder meer een  jazzclub in Brooklyn en een wandeling in een Engelse tuin.

“Een persoonlijke benadering is voor ons en onze klanten essentieel”, zegt Martine Birlouet nog. “We nemen de tijd om te helpen met kiezen en passen van kleren en schoenen en geven daarbij eerlijk en deskundig advies. Hetzelfde geldt voor de keuze van een parfum.”