Gentse haven legt plannen uit aan minister Weyts

aaaaweytsOp vrijdag 21 november 2014 brengt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts een werkbezoek aan de haven van Gent. Tijdens een rondvaart door de haven worden met het Havenbedrijf Gent een aantal havendossiers besproken.

Tijdens het werkbezoek zullen de minister en het Havenbedrijf Gent overleg plegen over heel wat havendossiers. Uiteraard wordt ingegaan op de plannen inzake de groei van de haven en het gebruik van de ruimte binnen het havengebied om de haven verder te ontwikkelen tot een multimodaal logistiek platform. Verder staat ook de huidige en de eventuele toekomstige samenwerking met Zeeland Seaports (havens van Terneuzen en Vlissingen) op het programma. Hierbij wordt ook ingegaan op de vooruitgang inzake de realisatie van de nieuwe grote sluis in het sluizencomplex van het Nederlandse Terneuzen.

Daarnaast komen enkele onderwerpen uit het Vlaamse regeerakkoord aan bod zoals de rol van de provincies, subsidies voor de havens, de rol van Flanders Port Area ter promotie van alle Vlaamse havens, de efficiënte ontsluiting van bedrijventerreinen, de gemeenschappelijke dienstverlening van waterwegbeheerders. Minister Ben Weyts krijgt het gezelschap van Mathias De Clercq (voorzitter Havenbedrijf Gent), Daan Schalck (CEO Havenbedrijf Gent) diverse bedrijfsleiders.