Gentse horecaondernemer toont hoe een pop-up restaurant echt moet

untitledPop-Corn Summercamp is in een nomadentent in een maïsveld in Zomergem als het ware het buitenverblijf van het bekende Gentse restaurant Volta. Gisteravond schoven de gasten voor het eerst de benen onder de tafel van dit pop-up restaurant waarmee Peter Vyncke, ook een Zomergemnaar,  nog maar eens laat zien dat hij een horecaondernemer pur sang is.

In het populaire VTM-programma “Mijn pop-up restaurant” werd de Oost-Vlaamse en Gentse eer hoog gehouden door Maël Schamp en Stefanie Beerens. Maar Gent had eerder al een traditie opgebouwd in echte pop-up restaurants. Horecabaas Eric de Waegenaere ging immers in 2011 al van start met het pop-up restaurant Gaston op het dak van de Galvestonfabriek en dat is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks succesverhaal in de zomer én ook gedurende enkele weken in december en februari.

Peter Vyncke, , die al 26 jaar in de stiel staat, vier restaurants en een cateringbedrijf runt, wil nu met zijn pop-up restaurant in het Zomergemse maïsveld laten zien dat hij voor niemand moet onderdoen en geen begeleiding van Max Borka, Sergio Herman of Sepideh Sedaghatnia nodig heeft om met een heel origineel concept uit de hoek te komen. “We gaan voor de top”, liet hij naar aanleiding van de opening gisteravond weten. Dat gebeurt niet alleen met de kwaliteit van de keuken van Volta maar ook met alle elementen die van een etentje een echte belevenis moeten maken: een op maat gemaakte bedoeïenentent in Pakistan,  een sfeervol verlicht pad en een 38 meter lange kloostertafel.

Vyncke weet waar Abraham de mosterd haalt. “Het is niet omdat je maar twee maand open bent, dat je een pop-up bent. Een pop-up moet speciaal zijn. Mensen moeten kunnen zeggen: ik ben blij dat ik dit hebben kunnen meemaken.” Dat hij het daarmee bij het rechte eind heeft blijkt uit het feit dat sinds de aankondiging van de opening al meer dan 2.000 reservaties binnenkwamen. Voor de gegadigden wordt het dus moeilijk om nog een plaatsje te vinden.

Net als veel andere economische sectoren heeft de horeca het de jongste tijd niet onder de knie, maar Peter Vyncke toont met dit nieuwe initiatief dat dit echte ondernemers niet afschrikt. Misschien vinden andere ondernemers er ook inspiratie in. Pop-Corn Summercamp zal open zijn tot 3 september.