Gentse Jaarbeurs: ook bij 69ste editie nog altijd een hoogmis voor 300 bedrijven

LOGO_JaarbeursVan 6 tot 14 september vindt in de hallen van Flanders Expo de 69ste editie plaats van de Gentse Jaarbeurs. Voor de 300 exposanten die dit jaar nog 2.000 m² meer beursoppervlakte innemen, is het uitkijken naar de komst van een kleine 100.000 bezoekers. Vorig jaar mocht het evenement immers 87.000 bezoekers verwelkomen en dat was een stijging met 20% ten opzichte van het jaar voordien.

Volgens Jan De  Geest, directeur van de Jaarbeurs, is de combinatie van de professionele aanpak van de exposanten en van de initiatieven van de organisatoren om tal van activiteiten te organiseren een succesrecept. “De Gentse gezelligheid doet nog altijd kopen en dat zorgt uiteraard voor tevreden exposanten.”

Omdat de kookhype in Vlaanderen nog niet over is, verwacht De Geest ook heel wat van de Kokerello Boulevard in hal 2, een nieuwe ontmoetingsplaats voor de foodies, kookliefhebbers en fijnproevers die op zoek zijn naar de fijnste ingrediënten en de beste kookbenodigdheden. Ook de Oost-Vlaamse streekproducten hebben een plaatsje gekregen in deze hal.

Volgens Jan De Geest houdt de  beurs ook bij deze 69ste nog altijd perfect de vinger aan de pols van de markt. “We brengen exposanten en kopers bij elkaar in een gezellige sfeer en zorgen ervoor dat die kopers hun gading vinden onder de duizenden kwaliteitsproducten, die vaak met een mooie korting worden aangeboden. Tijdens de Kleding Outletdag op 14 september wordt bijvoorbeeld een stocverkoop georganiseerd van merkkleding voor dames, heren en kinderen.”