GENT – De nieuwe Kouterdreef is officieel geopend voor het grote publiek. De werken waren in 2013 gestart en resulteren vandaag in een aangename straat met een mix van wonen, werken en winkelen. De heropwaardering bracht ook nieuwe boetieks naar hartje Gent.

In aanwezigheid van schepen van Middenstand Christophe Peeters opende Matexi Oost-Vlaanderen vrijdag de gloednieuwe winkelstraat Kouterdreef. Die verbindt de Kouter met de Kalandeberg. De vroegere smalle Kouterdreef is nu een mooie en bredere winkelstraat met meer lichtinval.

“Ons opzet was om het mooiste plein van Gent aan te vullen met een aangename straat met een mix van wonen, werken en winkelen. We zijn fier om de autoluwe Kouterdreef voor te stellen”, vertelt Alexis De Groote, business unit manager van Matexi Oost-Vlaanderen.

Schepen Christophe Peeters vervolgt: “De heraangelegde Kouterdreef vormt als nieuwe winkelstraat een fantastische verbinding tussen twee van onze high end sfeergebieden, met name SoGo en East District. Dit verhoogt de beleving en het comfort van de shopper.”

Functionele mix

In totaal komen er 9 winkels. Het gaat onder meer om versmarkt CRU en boetieks zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Ralet en Juttu. Gant en River Woods zijn in volle opbouw en de twee andere winkelpanden zijn nog op zoek naar een gepaste invulling.

Boven de boetieks ontwikkelt Matexi op de tweede, derde en vierde verdieping van het gebouw tussen de Kouter en de Kouterdreef ook luxeappartementen en penthouses.