Indie Group heeft nieuw management

evertmIndie Group, met hoofdkantoor in Kortrijk en met vestigingen in Gent,  Antwerpen en Eindhoven, is 23 jaar geleden opgericht en slaagde erin een stevige reputatie uit te bouwen in dienstverlening rond online-ondernemen en e-commerce. Recent trad een nieuw management aan om de organisatie naar een volgend niveau te brengen.

De Eeklonaar Dominique De Rijcke en de Gentse Nederlander of Nederlandse Gentenaar Evert Martens, die ook de sterke mannen zijn achter de Gentse bedrijven BMGroup, Brainspot en Cloudwalkers,  hebben begin dit jaar het roer van Indie Group in handen genomen. Beide managing partners hebben een track record in de onlinesector als ondernemer, manager en investeerder.

De nieuwe managementaanpak, waarmee werd gestart in 2014, draait rond een drieledige service: plannen, bouwen en boosten. “We geven strategisch advies en opleiding, we bouwen webshops en websites en we zorgen via onlinemarketing voor de optimalisatie van de conversie”, legt Evert Martens uit. “En uiteraard volgen we ook nauwgezet de resultaten van dat alles op om waar nodig snel bij te sturen.”

De frisse wind die de managers door Indie Group deden waaien, werpt ondertussen al vruchten af. De herpositionering van de diensten, de efficiëntere werking en de vernieuwde marktbenadering resulteren in een reeks nieuwe klanten. “Met 22 medewerkers haalden we vorig jaar een totale omzet van 2,1 miljoen euro”, legt Evert Martens uit. “Maar we hebben echt de ambitie om één van de leidinggevende bureaus te worden in de Benelux. Vandaar ook dat we kantoren openden in Antwerpen en Eindhoven”.

Op de klantenlijst van de groep prijken namen als Mazda, Duvel, Jules Destrooper en Sioen, naast die van Oost- en West-Vlaamse bedrijven zoals Fiets.be, Fitness King, Recticel, Bekina en Airstop.