Het Gentse NGDATA heeft 9,4 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald. Het softwarebedrijf ontwikkelt oplossingen voor het beheer en optimaliseren van klantenervaringen. NGDATA heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Oceanië en brengt zo het totaal voor de Serie B-financieringsronde net onder de 20 miljoen dollar. De financieringsronde werd geleid door Idinvest Partners en kon rekenen op de deelname van bestaande investeerders, waaronder Pamica, SmartFin Capital, Capricorn Venture Partners, Nausicaa Ventures, en angel investors.

Dominique Illien

Dominique Illien

Dit is een belangrijke bevestiging van de groei van het bedrijf en de stijgende vraag naar het besturingssysteem voor het beheer van klantenervaringen van NGDATA, Lily Enterprise. De opgehaalde financiering zal worden gebruikt om de sales en de marketing te stimuleren en de productinnovatie en overnameactiviteiten te versnellen. “Bij NGDATA staat de klant centraal, en ons bedrijf bloeit omdat bedrijven beseffen hoe waardevol het is al hun gegevens te kunnen gebruiken om meer inzicht te krijgen in hun klanten en zo op een meer persoonlijke manier met hen te communiceren”, zegt ceo Luc Burgelman. “Alle marketeers willen relevante, datagestuurde klantenervaringen aanreiken, en NGDATA is uitstekend geplaatst om daar iets mee te doen. Met deze financiering kunnen we onze binnenlandse en internationale groei doorzetten, ons personeelsbestand uitbreiden en onze tactische overnamestrategie verder aandrijven.”

Dominique Illien, ceo van Editions Lefebvre Sarrut, komt de raad van bestuur versterken. Illien zal samen met de huidige bestuursleden de aanhoudende groei van het bedrijf begeleiden. “De visie van NGDATA op een klantgerichte aanpak zorgt ervoor dat bedrijven wereldwijd voor Lily Enterprise blijven kiezen om de interacties met hun klanten te automatiseren en te optimaliseren”, zegt Dominique Illien. “Ik ben erg blij deel te mogen uitmaken van het team van NGDATA tijdens deze boeiende periode voor het bedrijf.”