Gentse ontwerpster lanceert eigen accessoiremerk

maite1367501In de modewereld is het net als in veel andere sectoren: “velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren.”  Het vergt dan ook veel ondernemingszins om zich hierin te lanceren en de concurrentie aan te gaan met honderden producten, vaak van internationale merken. Maar precies die uitdaging zorgt ervoor dat altijd nieuwe talenten het proberen.

Dat geldt ook voor de  Gentse ontwerpster Maïté Sabo voor wie een droom nu uitkomt.  Ze introduceert haar eigen accessoiremerk: Labo Sabo. De nieuwe collectie bestaat uit kleurrijke handtassen, een rugzak en een telefoonhoesje, maar daar zal het niet bij blijven: “Ik speel ook nog met ideetjes voor schoenen, juwelen, mannenaccessoires en sjaals.”

Labo Sabo balanceert tussen kwalitatieve materialen, speelse kleuren en eenvoud in gebruik. “Het DNA van Labo Sabo zit echt in de naam vervat, ik zie het als een lab waar ik zaken test en waar al eens iets mag ontploffen,” vertelt de ontwerpster. Ze vertrekt voor haar creaties vanuit een behoefte naar functionaliteit en probeert daarbij de perfecte combinatie te vinden tussen het praktische aspect en de uitstraling. “Ik zoek steeds gericht naar oplossingen zodat mijn creaties gebruiksvriendelijk blijven maar soms ontstaan er daardoor extra ideetjes die het geheel speelser maken.”