Padel4U2 is pionier voor padel in België

0000000000000000000nickDe “nieuwe” sport padel kreeg in de zomer van 2015 extra aandacht toen bekend raakte dat topvoetballer Tom De Sutter in Brugge een nieuwe padelclub zou openen.
Maar de grote pionier van deze sport is in Gentbrugge te vinden. Nick Braet opende er al op 1 juli 2012 zijn Padel4U2, die vanaf 1 mei 2016 dus aan zijn vijfde seizoen begint.
“We mogen wel zeggen dat we één van de pioniers waren in België”, geeft Nick Braet aan. “Padel is ontstaan in Mexico in 1969 en nadien enorm populair geworden in Argentinië en Spanje. In Spanje is het momenteel zelfs de meest beoefende sport. De grote interesse in de rest van Europa is er eigenlijk pas in 2015 gekomen.”
Padel 4U2 beschikt in Gentbrugge over acht terreinen en is daarmee goed voor iets minder een kwart van de in totaal zowat 35 terreinen die in België te vinden zijn.  Cijfers van de Vlaamse padelfederatie en van het bouwbedrijf  Herwebo uit Zele, dat zich onder meer heeft gespecialiseerd in de aanleg van padelterreinen, ramen echter dat het totale aantal terreinen tegen eind 2016 minstens verdubbeld zal zijn.
“Met 8 terreinen waren we tot 2015 buiten Spanje zelfs de grootste padelclub in Europa”, zegt een trotse Nick Braet nog. “De club werd voornamelijk opgericht vanwege enkele kernwaarden. Ik denk in de eerste plaats aan de laagdrempeligheid, want iedereen kan het spelen zonder er lessen voor te volgen. Maar ook de sociale aspecten en het nieuwe en uitdagende karakter van de sport zijn belangrijk.”
Ook zakelijk gaat het Padel4U2 voor de wind. “De terreinen zijn goed bezet en we geven ook initiatielessen en organiseren regelmatig tornooien”, zegt Nick Braet nog. “Op die manier kan ik van mijn passie mijn beroep maken.”