Gentse patissier stunt op Interieur

aaaagatz180 kilo chocolade. 27.000 pralines. 17 uur monnikenwerk. Dat zijn de ingrediënten voor een ongeziene stunt op de biënnale Interieur van patissier Joost Arijs, die normaal zijn smaakbommen te koop aanbiedt in de Gentse Vlaanderenstraat en daar in een mum van tijd een heel bloeiende zaak heeft uitgebouwd. Hij verpakte de gloednieuwe Audi TT van grill tot uitlaat in pralines, naar aanleiding van de allereerste voorstelling van het nieuwe design van de populaire sportcoupé aan het Belgische publiek.

“Eén voor één hebben we al die zelfgemaakte pralines met chocolade op de TT geplakt. In een strak, kleurrijk patroon. Een echt monnikenwerk”, lacht Joost. “Bij mijn weten deed niemand dit mij ooit voor. Er gingen dan ook heel wat testen aan vooraf. Ik heb zelfs van Audi even een wagen geleend om zeker te zijn dat de chocolade op de carrosserie zou blijven hangen. Mijn strafste en uitdagendste stunt tot nu toe.”

Honderden bezoekers kwamen tijdens de eerste dagen van de interieurbeurs al – letterlijk – proeven van het gloednieuwe design van de populaire sportcoupé, die voor het eerst aan het Belgische publiek werd voorgesteld. Waaronder ook Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz: “Dit is echt een fantastisch idee, zo’n Audi TT bedekt met pralines. Wat een smakelijk kunstwerk”, likt hij zijn vingers af. In amper een uur was de motorkap van de auto dan ook al helemaal leeg.

“Iedereen vond het superleuk om eens echt te mogen eten van zo’n mooie sportwagen”, glundert patissier Joost Arijs, die in 2013 door Gault & Millau verkozen werd tot beste patissier van België. “De pralines vlogen dan ook onverwacht snel de deur uit. Gelukkig waren we daarop voorbereid en hadden we nog duizenden nieuwe voorzien.”