Gentse Rotary-ondernemers tonen maatschappelijke betrokkenheid

0000000000000000balmasquéOp zaterdag 13 februari 2016 aanstaande organiseert Rotary Club Gent- Prinsenhof samen met Rotaract Gent-Prinsenhof in Het Altar in de Voskenslaan in Gent vanaf 23 uur een gemaskerd Venetiaans bal.

Rotary Club Gent-Prinsenhof ondersteunt jaarlijks, voor een bedrag van ongeveer 25.000 euro, een aantal goede doelen, zowel in binnen- als buitenland. Rotaract Gent-Prinsenhof is de jongerenafdeling van onze club en groepeert jongeren tussen 18 en 30 jaar die zich, naast hun studies of werk, vrijwillig inzetten voor sociale projecten, voornamelijk in Oost-Vlaanderen.

Meer en meer zoeken beide clubs elkaar op om gezamenlijk activiteiten te organiseren waarbij klassieke ideeën en hedendaagse inzichten elkaar aanvullen om een zo breed mogelijke weerklank te vinden. Bekende ondernemers die lid zijn van Rotary Club Gent Prinsenhof zijn onder meer Johan van Wassenhove van bouwbedrijf  Denys uit Wondelgem,  Philippe Cuigniez van Medilab uit Gent, Lieven Steel van beveiligingsbedrijf Resatec uit Mariakerke, Guido Provoost van de Gentse grondtoffenproducent Sadaci en André Willocx van het onafhankelijke milieuadviesbureau pH7  uit Gent.

“Maar om onze financiële engagementen in deze globaliserende wereld te kunnen blijven aangaan, zijn meer inkomsten nodig” zegt Paul Dobbelaere, de voorzitter van Rotary Club Gent Prinsenhof.  “Daarom organiseren we regelmatig extra activiteiten, zoals nu dit Venetiaans gemaskerd bal. In Venetië gaat de traditie van het gebruik van maskers ver terug in de tijd en maskers werden er niet alleen gedragen met carnaval maar ook bij officiële gelegenheden of als men naar het theater ging.

Voor  hun gemaskerd bal van zaterdag 13 februari mikken de initiatiefnemers op een gemend publiek van alle leeftijden, want ook jongeren hebben veel belangstelling voor dit soort events.

“Naast onze uiteindelijke bedoeling om een financiële opbrengst te realiseren”, zegt Paul Dobbelaere nog, “willen we ook jongeren en jonge ondernemers motiveren om zich samen met ons sociaal te engageren en aandacht te besteden aan maatschappelijk problemen.”

Meer info, ook over de goede doelen die met de opbrengst worden ondersteund, op http://www.balloveneziano.be