00000000000000lvIets meer dan een jaar geleden lanceerde de Gentse onderneemster Laurence Verwee, die aan het hoofd staat van de kleine uitgeverij Yin Books, de website “The Power of Books”. Ze koppelde er ook een begeleidingsprogramma aan voor  voor ondernemers en coaches die graag hun visie en kennis met de wereld willen delen in de vorm van een boek en dat willen gebruiken als opstapje naar nieuwe leads, nieuwe contacten, een sterkere personal branding en meer business.

“Hoewel er geregeld wel iemand opstaat om te beweren dat er al te veel boeken worden uitgegeven”, zegt ze, “merk ik dat het voor enorm veel mensen in het zakenleven een droom blijft om zelf een boek op de markt te brengen. En het is mijn ervaring dat het niet alleen ondernemers zijn als Wouter Torfs of Joost Callens die echt wel veel te vertellen hebben.”

Een andere vaststelling die Laurence Verwee maakt is dat nogal wat mensen de droom van een eigen boek te snel opgeven omdat ze denken dat dit te veel tijd in beslag zal nemen tussen al hun andere activiteiten door. “Met mijn begeleidingsprogramma maak ik er hen van bewust dat die schrik niet nodig is. Meestal hebben ze al enorm veel ideeën, krabbels en notities her en der. De ervaring leert dat één begeleidingsweekend eigenlijk volstaat om orde in die chaos te scheppen en een duidelijk plan op te maken om snel tot resultaat te komen. Een boek in één weekend schrijven is een claim die niet helemaal klopt, maar als de structuur er echt helemaal is, is het kwestie van daarna enkele weken gedisciplineerd te werken en klaar is Kees. Wie nu begint kan in 2016 zeker zijn eigen boek hebben. Sterker nog, mensen die zich inschrijven voor het begeleidingsweekend dat ik in mei 2016 organiseer, kunnen dankzij mijn begeleiding ook nog in 2016 hun naam op de cover van hun eigen boek vermeld zien.”