Gentse Stadsbrouwerij Gruut gebruikt als eerste Plastic Optical Fiber van DC&I

zstefdecStefan Decoene (foto) richtte in maart 2015 in Beervelde het bedrijf DC&I op. Dat staat voor Decoene Cable & ICT. Zijn bedrijf specialiseert zich in Plastic Optical Fiber of kortweg POF, dat een alternatief moet bieden voor glasvezel omdat het robuuster, gebruiksvriendelijker en goedkoper is.   “POF kan zelfs concurreren met de bestaande koperen netwerkkabels”, zegt Stefan Decoene, die rotsvastst in zijn product gelooft omdat de grote telecomproviders druk aan de weg blijven timmeren om hun diensten te verbeteren en te versnellen.

“Telenet voorziet een surfsnelheid van 1Gbps in 2018”, zegt hij, “terwijl Proximus een glasvezelnetwerk opbouwt waarop, voorlopig nog als proefproject, een honderdtal huizen zijn aangesloten. Op veel locaties is de interne bekabeling echter nog niet voorzien op hoge snelheid of op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Plastic Optical Fiber (POF) is het meest geschikte antwoord want het biedt zeer veel voordelen tegenover een klassieke bekabeling. Met onze specialisten die opgeleid zijn voor een perfecte dienstverlening willen wij bedrijven en particulieren graag helpen om zich klaar te stomen voor de digitale toekomst.”

POF transporteert signalen via licht, deze signalen worden dan aan de omvormer terug omgezet in elektrische signalen, zodat alle apparatuur die via internet of IP communiceert, kan aangesloten worden.

Momenteel zoekt DC&I via het platform http://www.winwinner.be van student-ondernemer Matthias Browaeys naar 75.000 euro kapitaal. “Dat geld willen we gebruiken voor de aankoop van stock, het ontwikkelen en ontwerpen van een degelijke website, het ontwikkelen van een App en het huren van een magazijn en bureau”, geeft Stefan Decoene nog aan. “Ondertussen kunnen we toch al met de nodige trots melden dat de Gentse stadsbrouwerij Gruut een contract heeft getekend om een POF-bekabeling aan te leggen. Dat is alvast een mooie referentie.”