Gentse stadsbrouwerij Gruut verhuist

annickDe Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek in Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld.

Gruut heeft zich ondertussen een mooi plaatsje weten te verwerven in het bierlandschap en de verschillende varianten van het Gentse stadsbier, waarvan er verschillende zonder hop worden gebrouwen, wordt ook her en der buiten Gent gesmaakt. Het bier is dan ook te koop in heel wat distributiepunten, van Aalst tot Zottegem. Annick De Splenter was dan ook op zoek naar uitbreiding en heeft die nu gevonden op een nieuwe locatie in de Dodoensdreef, waar de stadsbrouwerij eind augustus haar intrek neemt.

“We blijven ook vandaar op dezelfde manier werken”, zegt ze. “Dat betekent dat we niet alleen brouwen, maar dat klanten er welkom zijn voor een biertje en een hapje en dat we ook in verschillende vormen brouwerijbezoeken blijven organiseren.”