GENT – Een betaalbare privéchauffeur die de wagen van de cliënt bestuurt. Dat is het concept van de Gentse start-up A to B Drivers. Een concept dat aanslaat, want CIACfleet, de leasingmaatschappij en mobiliteitsaanbieder uit Gent, zorgt voor een duwtje in de rug.

Kyrian Plovie, Roy Verstraeten en Maarten Desair van A to B Drivers.

A to B Drivers werd opgericht door Kyrian Plovie, student aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Via de studentencoöperatie Artrepeneur kreeg hij de kans om zijn ondernemersplannen waar te maken: chauffeurs ter beschikking stellen die klanten in zijn of haar wagen naar hun bestemming brengen.

“Met deze unieke formule zorgen we voor een betaalbare privéchauffeur in het comfort van de eigen wagen van hun cliënt”, legt Kyrian Plovie uit. “Zo vermijden ze de kosten voor een eigen wagenpark en krijgt de klant deze dienst aan een competitieve prijs.”

Brede uitrol

Hoofdzakelijk focust A to B Drivers zich op de B2B-markt die met vele vergaderingen, lange ritten en evenementen heel wat potentiële klanten heeft. “Maar we bieden ook chauffeurs aan voor alle B2C- en particuliere klanten. Dat kan dan voor een rit naar een restaurant, het transport op trouwfeesten of het brengen van de wagen van klanten naar hun reisbestemming”, aldus Kyrian Plovie.

CIACfleet ziet potentieel in het concept van A to B Drivers en besloot het jonge bedrijf dan ook te steunen. Het Gentse bedrijf dat naast operationele leasing ook aan wagenparkbeheer, aankoopbeheer en financiële leasing doet, zal zorgen voor een groter netwerk en gaat ook de naamsbekendheid van de start-up verhogen.