GENT – De start-up Curious Cats kan twee jaar na zijn opstart in 2015 al meteen een mooie referentie voorleggen. Atlas Copco werd bereid gevonden tot een samenwerking met de Gentse spelontwikkelaar.

Curious Cats is het product van het trio Dieter Honoré, Jill Vanparys en Michèle Vanparys. De bedoeling was van meet af aan om te kiezen voor een niche: het ontwikkelen van educatieve games zoals het succesnummer Ava & Trix (waarbij kinderen spelenderwijs de wereld van wetenschap en techniek ontdekken).Samen met Atlas Copco zal nu een nieuw hoofdstuk worden geschreven. De drie starters wisten eerder ook al het grote Imec te bewegen tot een samenwerking.

Het computerspel Ava & Trix heeft in no time zijn weg gevonden naar honderden scholen. Op dat succes willen de beide partners (Curious Cats en Atlas Copco) nu verder bouwen. Atlas Copco, een mondiale koploper van perslucht systemen, wil via een update van Ava & Trix zijn technologie bekend maken bij een jong publiek. Op termijn wordt gehoopt dat dit bij het jonge volkje ook leidt naar een grotere interesse voor meer technische beroepen. De samenwerkende partijen hopen dat ze hun originele aanbod ook zullen kunnen slijten in het buitenland. De omzet van Curious Cats bedroeg in het startjaar zo’n 120.000 euro.