Gentse start-up Kadonation maakt groepscadeaus makkelijker

gentse-start-up-kadonation-maakt-groepscadeaus-geven-makkelijkerDe jonge Gentse ondernemers Fabrice Guillermin en Bruce Verburgh hebben met Kadonation (www.kadonation.com) een site opgericht, die het gemakkelijker moet maken voor mensen om samen te leggen voor een groot cadeau voor vrienden die bij een groots gebeuren feestvarken zijn. Het op de site ingezamelde bedrag kan worden omgeruild voor een cadeaubon of kan doorgestort worden op de rekening van wie het cadeau krijgt.

“Het idee is uiteraard ontstaan vanuit de vaststelling dat het altijd een heel gedoe is om vrienden te vragen een bijdrage te storten voor een gezamenlijk cadeau”, vertelt Fabrice Guillermin. “Ik vond dat het beter kon. Enig zoekwerk leerde dat het Franse bedrijf Leetchi al met iets gestart was dat vergelijkbaar was. Ik heb dan een jaar met mijn spaarcenten aan het project gewerkt, waarn ik het geluk had om als iStart.light project geselecteerd te worden bij de drie meest beloftevolle projecten. Dat leverde ons 25.000 euro op en daarnaast ook begeleiding in sales, marketing en juridische aspecten.  We maken sinds kort ook deel uit van ARTEpreneur, een coöperatieve vennootschap voor student-ondernemers, een initiatief van Artevelde Hogeschool, waardoor we niet langer onbeperkt aansprakelijk zijn.”

Fabrice Guillermin blijft zijn onderneming combineren met zijn studies omdat hij het diploma dat hij volgend jaar achter de hand wil houden.  “We mikken op een goede start met Kadonation”, zegt hij nog. “Maar daar hebben we vertrouwen in. Als we de Belgische met de Franse markt vergelijken, dan zouden we toch relatief snel een 10.000 gebruikers moeten vinden.”

Guillermin en Verburgh hebben inmiddels wel akkoorden afgesloten met grote merken zoals Colblue, Connections en United Brands. Als het “grote cadeau” een cadeaubon is bij één van die partners dan strijkt Kadonation een commissie op.

Fabrice Guillermin wijst er nog op dat het steeds vaker voorkomt dat bij verjaardagen, huwelijken, samenwonen of housewarmings wordt samengelegd voor een groot cadeau in plaats dat iedereen apart een kleiner cadeautje koopt. “Daarom geloven wij dat voor Kadonation een mooie toekomst is weggelegd.”