GENT – De Gentse start-up Officient heeft dinsdag in Brussel de award voor Coolest HR Tech Solution of the year gewonnen. Dat werd bekendgemaakt op de 2de HR Innov & Tech Day, georganiseerd door HRMinfo.net.

Tien start-ups over het hele land mochten hun concept komen pitchen voor de jury van HR-professionals. Deze jury bestond uit Carlien Van den Bril (HR manager van digitaal boekhoudplatform Yuki), Yannick Rousseau van het Gentse Showpad, Béatrice de Mahieu (Co.Station) en Roeland Van Dessel (voorzitter van onder meer Easy Pay). Uiteindelijk werd Officient, het HR-bedrijf van 4 jonge Gentse ondernemers, zowel door de jury als de aanwezigen tot winnaar uitgekozen.

Michiel Crommelinck, dokter in de bedrijfspsychologie en medeoprichter, vertelt over Officient: “We zijn een HR-platform dat erop gericht is om de HR-administratie van KMO’s zoveel mogelijk te vereenvoudigen en te digitaliseren. We beheren het volledige proces van zodra iemand in dienst komt tot deze persoon opnieuw vertrekt. Op die manier willen we ervoor zorgen dat een HR-manager of zaakvoerder alle informatie rond de medewerkers op 1 plek verzameld ziet. Uit die data kan men vervolgens veel leren en nieuwe inzichten ontwikkelen.”

Exponentiële groei

Officient is een jonge Gentse start-up die pas in september vorig jaar van start ging. De vier medeoprichters Michiel Crommelinck, Ilias Ismanalijev, Michiel Bearelle en Willem Delbare combineren HR-expertise met ervaring in het bouwen van moderne software. Laatstgenoemde stond hiervoor ook al aan de basis van het tevens Gentse softwarebedrijf Teamleader. Intussen is Officient uitgegroeid tot een team van 9 mensen en hebben ze reeds 50 klanten. Dit zijn voornamelijk KMO’s van zo’n 15 tot 500 medewerkers waaronder Mobile Vikings, Stievie, VOKA Oost-Vlaanderen en recent ook Club Brugge.

“Dankzij 2 recente partnerships met sociaal secretariaten ‘Besox’ en ‘Wij Helpen’ willen we tegen het einde van dit jaar groeien naar een 3000-tal KMO’s in België en Nederland”, aldus Michiel. ‘Hiermee willen we de basis leggen voor een verdere internationale expansie.” 

“Deze award betekent veel voor ons. Het is een erkenning dat de HR-wereld gelooft in wat wij doen.”