Gentse startup Forcit profileert zich als prototypingspecialist

Forcit_s_web_011-800x400De Gentse startup Forcit onder leiding van Henri Jacobs en Tom Van den Bulcke profileert zich niet enkel als webagency maar laat zich door grote bedrijven ook inschakelen voor hackathons en voor het bouwen van prototypes.

“Ondernemingen beseffen steeds beter”, legt Henri Jacobs uit, “dat ontwikkeling weliswaar enorm belangrijk is, maar dat ze daar toch ook best niet al te veel tijd mee verliezen. In diverse sectoren passen ze steeds vaker prototyping toe om zo snel mogelijk feedback te krijgen, zonder dat er echt grote investeringen nodig zijn.”

Forcit organiseerde voerde al voor een aantal bedrijven prototypingprojecten uit om op die manier afzonderlijke delen van een groter geheel uitvoerig te testen. “Het is ook dat medewerkers van bedrijven eigenlijk permanent ideeën hebben om problemen op te lossen of nieuwe concepten in de markt te zetten. Met de juiste tools en prototypingtechnieken brengen we die ideeën sneller tot leven om ze bij de verschillende stakeholders te kunnen aftoetsen. Op die manier kunnen organisaties in deze tijden van disruptie hun beslissingsprocessen te versnellen en de concurrentie voor te blijven.”

Forcit maakt zich in ieder geval sterk dat het bedrijven kan helpen om ideeën en concepten uit te werken tot digitaal prototype.