Gentse startup Layered Prints is innovatief met 3D-printing

layeredprintsHet ING Art Center vormde op 1 juni het decor voor de uitreiking van de Start Academy Alumni Award. Start Academy, de businessplanwedstrijd voor studenten hoger onderwijs in België, heeft de voorbije jaren heel wat jongeren aan de startlijn van hun eigen bedrijf gebracht. Wat is er geworden van deze jonge leeuwen? Hoe zijn deze ondernemende studenten na hun Start Academy deelname geëvolueerd naar jonge ambitieuze CEO’s?

Na een doorgedreven selectie bracht Vlajo, in samenwerking met Pulse Foundation, Solvay Entrepreneurs en ING België, de 4 beste Start Academy alumni van de afgelopen jaren samen in een wervelende finale waarin Primento zich onderscheidde van 3 andere sterke laureaten: Layered Prints, Progenda en Qualenica. Winnaar Primento uit Brussel helpt als digitale specialist en partner van de uitgevers traditionele uitgevers om digitale kwaliteitscontent te ontwikkelen, afgestemd op de behoeften en nieuwe gebruiken van de digitale lezer.

De jonge ondernemers achter het Gentse Layered Prints namen in 2014 deel aan Start Academy, de motivator tot het effectief opstarten van een eigen onderneming. Algauw onderscheidde het duo Nikolas Taillieu en Jens Mostaert zich met hun innoverende 3D-aanpak. Ze werden geselecteerd vanwege het enorme potentieel van hun service en hun getalenteerde team. Ze hebben alles in huis om een significante speler te worden in de 3D printindustrie. Nikolas Taillieu, Founder van Layered Prints: “Deze nominatie is een mooie beloning voor het harde werk dat het hele team de voorbije jaren heeft geleverd. Start Academy Alumni Award is een prachtig initiatief. We hebben doorheen ons parcours veel opgestoken van de persoonlijke coachingsessies van topondernemers en bedrijfsmanagers. Dankzij Start Academy en deze alumni-wedstrijd heeft Layered Prints belangrijke contacten kunnen leggen die ons echt wel geholpen hebben om de juiste keuzes te maken.”

De tweede Vlaamse laureaat is het Kempense Qualenica, een technologische start-up die pioniert met bereidingsondersteuning bij de productie van geneesmiddelen. De vierde laureaat is Progenda, dat het maken van afspraken tussen artsen en patiënten faciliteert.